Sıkça Sorulan Sorular
Koçluk Nedir?
Koçluk süreci, koç ve danışan arasında yürütülen bir ortaklık, hedef danışanın düşüncesini harekete geçirerek, kendi potansiyelinin ve gücünün farkına varması ve gerçekleştirmesi.
Koç yargısız bir kolaylaştırıcıdır, kesinlikle mentor-yönlendiren-terapist değildir.
Hangi Durumlarda Koçluk Alınır?
Bazen hangi yolu tercih edeceğimizi bilemeyiz, hayır dememiz gerekse de diyemeyiz, zamanımızı yönetemeyiz, kendimizle barışamadığımız yönlerimiz vardır, savaşır dururuz, harekete geçmek bir yana bekleriz, sıkışmışlık, tükenmişlik hisseder bir türlü kendimizi bu girdaptan çıkamayız, bazen yetersiz hissederiz, bazı iletişimlerde nereden başlayacağımızı bilemeyiz veya yaptığımız şeyin arkasındaki gerekçeyi… Bütün bunlar ve daha niceleri bir koçluk seansının konusu olabilir.
Ebeveyn Koçluğu Nedir?
Ebeveyn olmak doğaldır, mutluluk vericidir. Öte yandan, bir anda ebeveynler olarak kendimizi bir çıkmazda buluverir, ebeveyn olunca asla yapmayacağım dediğimiz şeyleri yapar, asla söylemem dediğimiz şeyleri söyleyiveririz.
Ebeveyn koçluğu, koç ile ebeveynin ortaklık sürecidir, amaç aile bireylerinin potansiyellerini ortaya çıkarmaları, olumlu bir iletişim ağı oluşturmalarıdır.
Öğrenci Koçluğu Nedir?
Öğrenci koçluğu, öğrencinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, farkındalığını artırmak ve performansını artırmayı sağlamaya yönelik koç ile öğrenci arasında kurulan bir ortaklıktır.